Integritetspolicy

Information om personuppgiftsbehandling

Vi på Barnhagen värnar om din och ditt barns integritet och följer gällande dataskyddslagstiftning, inklusive Dataskyddsförordningen (GDPR). Denna policy beskriver hur vi samlar in, använder och lagrar de personuppgifter som lämnas i samband med en ansökan till vår förskola, samt vilka rättigheter du har.

Personuppgiftsansvar

Personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter är Föreningen Barnhagen (817602-5149)

Kontakt: styrelsen@barnhagen.com

Insamling och användning av personuppgifter

I samband med ansökan till förskolan samlar vi in och behandlar följande uppgifter:

  • Barnets namn, personnummer och adress
  • Vårdnadshavares namn, personnummer, adress, e-postadress, telefonnummer och arbetsgivare

Ändamålen med behandlingen av dessa uppgifter är att administrera och hantera ansökan och eventuell placering av barnet på förskolan, samt för att upprätthålla kontakten med vårdnadshavarna i samband med antagning och placering på förskolan.

Genom att ange aktuella personuppgifter i samband med ansökan samtycker du till att de behandlas för ovan angivna ändamål. Den rättsliga grunden för personuppgiftsbehandlingen är samtycke. Du kan närsomhelst återkalla ditt samtycke genom att kontakta personuppgiftsansvarig eller förskolans rektor. Om du återkallar ditt samtycke upphör behandlingen av dina personuppgifter för ovan angivna ändamål.

Lagring av personuppgifter

Personuppgifterna lagras inte längre än vad som är nödvändigt för att uppfylla de ändamål för vilka de samlats in. När uppgifterna inte längre behövs för dessa ändamål, eller om du som vårdnadshavare begär att de ska raderas, kommer de att raderas på ett säkert sätt.

Överföring och lagring inom EU

All behandling av personuppgifter sker inom EU och i enlighet med GDPR

riktlinjer. Vi samarbetar endast med leverantörer och partners som också följer EU:s dataskyddsregler, vilket säkerställer att dina och ditt barns personuppgifter är skyddade.

Delning av personuppgifter

Personuppgifter delas endast när det är nödvändigt för att uppfylla lagstadgade krav eller när vi har fått ditt uttryckliga samtycke. Vid behov kan personuppgifter delas med myndigheter i enlighet med svensk lagstiftning. Om ditt barn placeras på förskolan kommer aktuella personuppgifter lämnas till Uppsala kommun, Utbildningsförvaltningen. Det behövs för att förskolan ska få ersättning från kommunen för placeringen.

Dina rättigheter

Du som vårdnadshavare har rätt att begära tillgång till, rättelse eller radering av dina och ditt barns personuppgifter. Du kan också begära begränsning av behandlingen eller invända mot viss behandling. Vidare har du rätt att begära att vi tillhandahåller de uppgifter vi behandlar om dig eller ditt barn i ett strukturerat, maskinläsbart format (dataportabilitet).

Säkerhet

Vi vidtar alla nödvändiga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda de personuppgifter vi behandlar från obehörig åtkomst, förlust eller otillåten förändring. Endast behörig personal som behöver uppgifterna för att fullgöra sitt arbete har tillgång till dem.

Kontakt

Om du har några frågor om hur vi hanterar personuppgifter, eller om du vill utöva någon av dina rättigheter, är du välkommen att kontakta oss på it@barnhagen.com. Du har också rätt att lämna in ett klagomål till Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) om du anser att vi inte behandlar personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning.